Bors de peste (Halleves korpaciberével)



Hozzávalók: 1 kg hal (ponty vagy harcsa), leveszöldség, 1 fej hagyma, 50 dkg paradicsom, 1 ek zsír vagy olaj, 5 dl korpacibere (ld. korábbi fejezetben), lestyán, zöldpetrezselyem, só
Elkészítése: Miután a halat megtisztítottuk és megmostuk, sóval bedörzsöljük, és földaraboljuk. Félretesszük.
Az apróra vágott hagymát forró zsíron megforgatjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott leveszöldséget, és miután megfőtt, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
Mikor megfőtt, feltöltjük a forralt korpaciberével, s kevéssel utána beletesszük a haldarabokat. Lassú tűzön főzzük.
Ha majdnem kész, apróra vágott lestyánt és petrezselyemzöldjét szórunk a hallevesbe.