Cseh túrós



Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez: 75 dkg túró, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 5 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor.
Máz: 5 tojásfehérje, 20 dkg cukor.
Elkészítés: A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk, és egyenletesen az elősütött tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe és közben az 5 tojásfehérjéből 20 dkg cukorral, kemény habot verünk. A tészta tetejére kenjük és megszárítjuk.