A rendesen kinyújtott vékony
rétes tésztát hajtogassuk négy rétbe; minden rétegét egy kicsit zsírozzuk meg.
Az abroszon lévő összehajtott tésztának legszélére, fél ujnyi szélesen, igen
vékonyan, késsel, kenjünk szilvaizet; azt a szilva ízes szalagforma tésztát
olyan keskenyen hajtsuk fel az üres tésztára, és vágjuk el késsel ugy, hogy egy
ujjnyi forma széles szilvaízzel töltött tészta-szalagokat szabdaljunk az egész
nagy rétes tésztából. Ha evvel készen lettünk, a hosszú szilvaízzel töltött
tésztaszalagokat vagdaljuk fel egy arasz hosszúságúakra és formáljunk belőlük
"S" alakú szép kis apró csiga réteseket. Tegyünk egy lapos edénybe
egy kanál zsírt láng tűzre; ha a zsír, forró lesz, tegyük tele az edényt csiga
rétesekkel. Ügyeljünk a sütésre, mert igen gyorsan piros lesz e finom száraz
tészta; rakjuk lapos tálba s tálaljuk czukor nélkül; a kinek kell, az maga
hintsen reá czukrot.