Hozzávalók:
60-70 dkg csontos sertéshús, 2 ek zsír, 3 közepes fej vöröshagyma, 1 nagy ek
liszt, pirospaprika, 1 közepes fej édes káposzta, só, bors, borsikafű, 1 csokor
kapor, 1 csokor petrezselyem, tejföl
Elkészítés:
A feldarabolt húst a zsíron fehéredésig sütjük, majd egy másik lábosba átszedjük.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát. A liszttel megszórjuk, és kevergetve
egy-két percig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel
felengedjük. A húst visszatesszük, és a
vékonyan felszeletelt édes káposztával összekeverjük. Sózzuk, belerakjuk a
fűszereket, (apróra vágva a zöldeket), és lefedve puhára főzzük. Ha kell,
közben még egy kevés vizet öntünk alá. Megtejfölözve tálaljuk.