1 disznófejet hideg vízben kiáztatva kicsontozzuk, 2-3 ujjnyi széles
kockákra vágjuk, melyben benne van a kövérje, orra, fülei is. Hozzáadunk szintén
nagyra kockázott, 25 dkg gondosan tisztított bőrkét és 1 kg sovány sertéshúst.
Megsózva annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Puhára főzzük. Ha
megfőtt, kivéve a léből, kissé lehűtjük, 1 fej zúzott fokhagymával (ízlés
szerint citrommal helyettesíthető), sóval, őrölt borssal, pirospaprikával,
csomborral ízesítjük. 1 disznónyelvet is
megfőzünk egészben. 1 jól tisztított disznógyomorba és 1 disznóhólyagba töltjük
a sajtnak valót. Középre rakjuk a főtt nyelvet egészben. A gyomor és hólyag
nyílásait elvarrva, fövő vízben kb. 30 percig abáljuk. Kivéve jól
megnyomtatjuk, hogy szép formája legyen. Kihűlés után pár napra, füstre
tesszük. Tavaszig is eláll.