Öt deka vajon, vagy margarinon,
egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj
szeletet, majd tűzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetőcserepeket. A
visszamaradt vajat - ha kell - egy kevés olajjal szaporítjuk, üvegesre párolunk
rajta egy evőkanálnyi reszelt hagymát (aki nem szereti a hagymát, ezt akár el
is hagyhatja), és egy-két percig sütünk benne 20 deka felszeletelt gombát.
Meghintjük egy késhegynyi piros paprikával meg kakukkfűvel, felengedjük három
deci tejföllel, és egyszer felforralva, a húsra simítjuk. A forró sütőben kb.
fél óráig sütjük. (Ha levét túlságosan elfőné, egy kevés tejjel locsoljuk meg,
vagy lefedve süssük tovább.) Előre elkészíthető, ebéd előtt csak átsütjük.