Erdélyi hagymás hús




Tetszés szerinti mennyiségben lapocka vagy comb, kg-onként 50 dkg vöröshagyma, kg-onként 3 evőkanál zsír, szerecsendió őrölve, törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd kis szeletekre vagdaljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A húst a felhevített zsíron szeletenként fehéredésig pirítjuk, majd annyi vizet öntünk alá, amennyi ellepi. Alaposan megsózzuk, meghintjük törött borssal és szerecsendióval, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Csak ezután adjuk hozzá a hagymakarikákat. Felforraljuk és 2 percig főzzük, majd üvegekbe töltjük úgy, hogy minden üvegben hagyma is, hús is legyen. A pecsenyelevet elosztjuk és rászűrjük. A már ismertetett módon kigőzöljük. Fogyasztáskor tejfölt keverjünk a levébe, és tetszés szerinti körettel kínáljuk.