12 dkg porcukrot, 1/2 csomag
Váncza-vanilincukrot félóráig keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött
fahéjat, egy-két szem finomra tört szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját, és 15
dkg langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert 1/2 csomag
Váncza-sütőport, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy lágyan dolgozható
tésztát kapjunk. A tésztát lehetőség szerint pár órára hideg helyen
pihentetjük. Sütés előtt kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kisebb pogácsavágóval kiszúrva,
erősebben zsírozott tepsibe téve, tetejüket még 1 tojás fehérjének 8 dkg
cukorral és kevés citromlével készült könnyen kenhető mázzal vonjuk be, illetve
kenjük meg tollal. A cukros máz helyett tojássárgáját is használhatunk a bekenésre.
Közepes tűznél jól kisütjük. Sütés után 1-2 napra, zárt edénybe tenni igen jó.