Habosra keverünk hat tojássárgát
hat evőkanál cukorral meg egy késhegynyi szódabikarbónával, majd közékeverünk
hat evőkanál réteslisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott,
kilisztezett nagy tortaformában megsütjük és deszkára borítva hűtjük ki.
Tetejéről egy ujjnyi vastag lapot levágunk, az alsó rész belsejét kiskanállal
kiszedjük, összemorzsoljuk és három evőkanál rummal megöntözzük. Habosra
keverünk 10 deka porcukrot 15 deka vajjal vagy margarinnal meg négy
tojássárgájával, beletesszük a rumos tésztamorzsát, 10 dkg megáztatott mazsolát,
és ezt a krémet a tészta üregébe öntjük. A felső lapot ráfektetjük, és az
egészet bevonjuk három evőkanál kakaóból, három evőkanál cukorral meg egy kevés
vízzel főzött, három deka vajjal kikevert keserűcsokoládé mázzal. (Máz helyett
tálalás előtt bevonhatjuk a tortát édes tejszínhabbal is.)