Hozzávalók:
50 dkg lapocka, 50 dkg dagadó, 50 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna,
2 evőkanál zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika,
mokkáskanál majoránna, 20 dkg rizs, 6 dl tejföl, 2 kg savanyú káposzta, ízlés
szerint törött bors, só.
Elkészítés:
A káposztát átmossuk és lecsöpögtetjük. 1 evőkanál zsíron, fedő alatt félpuhára
pároljuk. Közben a dagadót és a lapockát ledaráljuk. A megtisztított vöröshagymát
a zsíron üvegesre pirítjuk, rádobjuk a darált húst, és 15 percig együtt sütjük.
A rizst megmossuk, kissé lecsöpögtetjük, majd sós vízben félig megfőzzük. A
füstölt szalonnát egészen apró kockákra vagdaljuk, a füstölt kolbászt pedig
felkarikázzuk, és a füstölt szalonnán kissé megpirítjuk. Hozzákeverjük a
hagymás darált húst, a majoránnát, sót, törött borsot és pirospaprikát, végül
hozzáadjuk a tisztított és szétzúzott fokhagymát is. Nagy tepsi aljára terítjük
a félig párolt savanyú káposzta egyharmadát, erre kerül a rizs fele, és a fele
mennyiségű kolbászos darált hús. Betakarjuk a megmaradt káposztával, a maradék
rizzsel és a maradék hússal, az utolsó réteg a káposzta. A tejfölt alaposan
megsózzuk, meghintjük kis pirospaprikával és ráöntjük a káposztára. A sütőben
50-60 percig közepes lángon sütjük.