Hozzávalók: 1 sertéstüdő, a
disznó fejéről és nyakáról leszedett véres húsrész, 3 zsemle, 3 dl tej, 20 dkg
rizs, 25 dkg vöröshagyma, 1 teáskanál szárított csombor, 1 csapott teáskanál
pástétomfűszer, 2-3 dl-nyi sertésvér, só és törött fekete bors.
A tüdőt és a húsokat sós vízben
puhára főzzük, a megmosott rizst megpároljuk, a vöröshagymát lereszeljük, a
zsemléket pedig szétmorzsolva tejbe áztatjuk. A megfőtt húsokat levétől
lecsepegtetjük és ledaráljuk. Ezután összekeverjük az áztatott zsemlével, a
főtt rizzsel, a reszelt hagymával, az összes fűszerrel, sóval és annyi vérrel,
hogy lágy masszát kapjunk. Óvatosan, lazán betöltjük a kitisztított hurkabélbe.
A már leírt módon abáljuk, és lehűtjük. Normál hűtőtérben 1 hétig eláll, -18
-24°C-on 4 hónapig.