Felforralunk egy negyed liter
tejet csipet reszelt szerecsendióval, sóval, meg két deka vajjal vagy
margarinnal, és apránként, állandóan keverve beleszórunk 12 deka lisztet.
Tovább keverve addig hagyjuk a tűzön, míg az edény falától el nem válik, majd
kihűtjük. Egyenként beledolgozunk két tojást, és ha kell, utánasózzuk. Egy
fazékba öntjük egy félkilós konzerv borsó levét, vízzel másfél liternyire kiegészítjük,
beledobunk két leveskockát (helyette ételízesítő port is tehetünk bele) és öt
percig forraljuk. A tésztamasszából két megvizezett kiskanál segítségével
hosszú galuskákat szaggatunk a levesbe, és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig forraljuk.
Ekkor öntjük bele a zöldborsót, egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel
ízesítjük, és egyszer felforralva tálaljuk.