Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50
dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50dkg nyers füstölt oldalas,
50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db
savanyú káposzta levél, 10dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál
pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint őrölt fekete bors, só.
Előkészítése: nagy vasfazekat
(vagy beáztatott cserépedényt) az olajjal kikenek és a lisztel meghintem. A
töltelékhez a dagadót megdarálom, összekeverem a nyers, megmosott és kissé
lecsurgatott rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és lereszelt hagymával,
sóval, borssal, majd szorosan becsomagolom a vastag ereitől megtisztított
savanyú káposztalevélbe.
Elkészítése: az apró káposzta
egyharmad részét elterítem a fazék alján, erre ráteszem a megmosott és
feldarabolt kocsonyahúst, valamint az előzőleg 1 éjszakán át vízben vagy tejben
áztatott, darabokra vágott füstült oldalast. Erre a következő réteg savanyú
káposztát terítem. Megsózom, meghintem borssal, majd beborítom a megtöltött
savanyú káposzta levelekkel. Erre nyers, felszeletelt lapockát helyezek, végül
beborítom a maradék aprókáposztával. Megsózom, meghintem borssal, és 5 dl
tejföllel nyakon öntöm. Az edényt lefedem, és forró sütőbe teszem. Legalább 3
órán keresztül sütöm közepes lángon. Tálaláskor a tányérján ki-ki megtejfölözi.