Eredeti erdélyi töltött káposzta 2.



Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 10 db savanyú káposztalevél, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 dkg rizs, 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, 3 dkg liszt, ízlés szerint őrölt fekete bors, 2 evőkanál olaj, só
Előkészítése:  Nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) olajjal kikenek, és liszttel meghintem.
A töltelékhez, a dagadót megdarálom, összekeverem a nyers, megmosott és kissé lecsurgatott rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és lereszelt hagymával, sóval, borssal, majd szorosan becsomagolom a vastag ereitől megtisztított savanyú káposztalevélbe.
Elkészítése:  Az apró káposzta egyharmad részét elterítem a fazék alján, erre ráteszem a megmosott és feldarabolt kocsonyahúst, valamint az előzőleg egy éjszakán át vízben vagy tejben áztatott, darabokra vágott füstölt oldalast.  Erre a következő réteg savanyú káposztát terítem. Megsózom, meghintem borssal, majd beborítom a megtöltött savanyú káposztalevelekkel. Erre nyers, felszeletelt lapockát helyezek, végül beborítom a maradék apró káposztával.   Megsózom, meghintem borssal, és 5 dl tejföllel nyakon öntöm. Az edényt lefedem, és forró sütőbe teszem.  Legalább 3 órán keresztül sütöm közepes lángon. Tálaláskor a tányérján ki-ki megtejfölözi.