Hozzávalók: 50 dkg savanyú
káposzta, 40 dkg sertéshús, 12 dkg vöröshagyma, 30 dkg sertésvelő, 5 dkg rizs,
4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, babérlevél, pirospaprika, törött bors, só
A savanyú káposzta levét kevés
vízzel felhígítjuk úgy, hogy kb. 1,2 liter legyen. Felforraljuk és beletesszük
a kissé összevágott savanyú káposztát és a kisebb kockákra vágott sertéshúst.
Belekeverjük a finomra vágott vöröshagymát és babérlevéllel, sóval ízesítjük.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a velőt és a megmosott rizst. Kissé
pirított rántást készítünk, amelybe kevés pirospaprikát és törött borsot
keverünk. Ezzel a levest besűrítjük, végül a tejfölt és hozzákeverve néhány
percig forraljuk.
Elkészítési idő: 70 perc