Káposztás sztrapacska 2.



(5-6 személyre)
Hozzávalók: 40 dkg liszt 50 dkg savanyú káposzta, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, őrölt kömény, só 
Elkészítés: A megmosott, meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele a galuskát, s ha megfőtt, szűrd le. Az apróra kockázott vöröshagymát tedd a felforrósított olajra, s amikor már üveges, tedd bele a kinyomkodott savanyú káposztát is. Kevergetve pirítsd, ízesítsd őrölt köménnyel, majd párold puhára. Egy kiolajozott tepsi aljára terítsd a galuska felét, erre halmozd a káposztát, majd arra a maradék galuskát. Locsold meg a tejföllel, és forró sütőbe téve süsd, míg a teteje megpirul.