Hozzávalók: 50 dkg ürühús, 3
murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes hagyma, 1 közepes zeller, 1 ek. köles -
személyenként, só, bors, zöldpetrezselyem
Elkészítése: A húst gondosan
zsírtalanítjuk, majd fövő vizet öntünk rá, és a leveszöldséggel, pár szem
borssal, sóval puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a léből, és egy
tálban gőz felett lefedve tartjuk.
Az átszűrt, lezsírozott levesbe
egy darab vékony szeletekre vágott murkot teszünk, és hozzáadjuk a több lében
megmosott, leforrázott kölest. Puhára főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel
meghintjük.
A forrón tartott húst
kicsontoljuk, és szép szeletekre vágjuk. A leveszöldséggel együtt tálra
rendezzük. A puhára főtt köles levével együtt a húsostálba öntjük. Forrón
tálaljuk.