Ez
az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert
nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is.
Olyankor fogjatok bele, amikor huzamosabb ideig otthon vagytok, akár hétvége,
vagy egy délelőtt. Ha pedig nagyobb adagot készítenétek belőle, az jó másnap
is, és akkor már nincs is a főzéssel semmi dolog, csak a mosogatás.
Hozzávalók:
40 dkg marhalábszár, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg sertészsír, 60 dkg burgonya, 40
dkg fejeskáposzta, fűszerpaprika, fokhagyma, köménymag, só, lecsó vagy friss
zöldpaprika, paradicsom, fél csomó petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom. A vöröshagymát finomra vágom, és a
zsírban üvegesre párolom. Közben a burgonyát megtisztítom, a húshoz hasonló
nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom. A megpárolt vöröshagymához
hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, kevés vizet öntök rá. Ezután
hozzáteszem a húst, 1-2 gerezd fokhagymát (aki szereti, szét is nyomhatja), késhegynyi
köménymagot. Sóval, esetleg vegetával ízesítem, lecsót, vagy friss
paprikát-paradicsomot adok hozzá. Párpercnyi pirítás után fél liter vízzel
majdnem puhára párolom. Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, és készre
főzöm. Ha szükséges, még utána sózok. Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát,
paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórok a tetejére.