Hozzávalók:
Disznóhús 0.5 kg, marhahús 0.5 kg, káposzta 1 kg, füstölt kolbász 1/4 kg, rizs
15 dkg, hagyma 2 fej, zsír 25 dkg, tejföl 0.5 l, cukor 2-3 kocka.
Elkészítése:
Vegyünk savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, mossuk ki, pároljuk néhány
kockacukorral forró zsírban puhára. Azután főzünk fél-fél kiló marha- és
disznóhúsból pörköltet. Külön abálunk meg 15 dkg rizst puhára. Ha mindezek
készen vannak, kikenünk egy formát zsírral, és legalulra káposztát, pörköltet
és arra rizst teszünk.
Vehetünk
füstölt kolbászt apróra megvágva, megfőzve a pörkölt helyett.
Legfelül
ismét káposztát teszünk, bőven leöntjük tejföllel, sütőben átsütjük, és tálra
borítva tálaljuk.