Hozzávalók: 2 murok, 1 petrezselyemgyökér,
2 zeller, negyed fej káposzta, 1 karalábé, 15 dkg liszt, 15 dkg zsír, só, bors,
menta, majoránna, lestyán, 15 dkg túró, fél dl tejföl, kapor, 2 tojás, 5 dl
korpacibere, 1 fej hagyma
Elkészítése: Vágjuk apróra a
zöldségeket, pároljuk meg 8 dkg zsírban, hintsünk rá 3 dkg lisztet és pároljuk
tovább. Öntsük föl a szükséges vízzel és fűszerezzük be: sóval, borssal,
mentával, majoránnával, lestyánnal. Amikor kész, túrógaluskát főzünk bele.
A galuskához 5 dkg zsírt habosra
kavarunk, és hozzáadjuk a túrót, tejfölt, egy szál finomra vágott kaprot, 2
tojást, kb. 12 dkg lisztet, és annyi vizet, hogy jó galuskatészta legyen. A
galuskatésztát a levesbe szaggatjuk.