Hozzávalók: 1,5 kg nyesedékhús, 2
liter vér, 60 dkg toka, 50 dkg rizs, 5 fej hagyma, 10 dkg só, 2 evőkanál
köménymag, kávéskanálnyi szegfűszeg.
Elkészítése: A húst és a
tokaszalonnát együtt megfőzöm, a hóst megdarálom, a tokaszalonnát pedig kis
kockákra vágom. Megfőzöm a rizst, hideg vízzel leöblítem, majd ezután
összekeverem a nyers vérrel. Hozzáadom a megdarált húst, a szalonnát, az apróra
vágott ‚zsírban aranysárgára pirított hagymát ‚a köményt, a szegfűszeget.
Sózom, majd alaposan eldolgozom az egészet. hurkabélbe töltöm. A hurkákat
megszurkálom, és 80 fokos vízben abálom háromnegyed órán keresztül. Hideg vízbe
szedem, majd leszikkasztom.