Hozzávalók: 50 dkg lúdmáj, 7 dkg
vaj, 4 tojás, 2 zsemle, 1 kisebb fej hagyma, 1 csésze tej, 1 ek morzsa, 1 cikk
fokhagyma, majoránna, só, bors, borsmenta, zöldpetrezselyem
A lúdmájat szitán áttörjük.
Elkészítése: Habosra keverjük a
vajat, belekeverünk két tojást, két tojás sárgáját, két, lereszelt héjú, tejbe
áztatott zsemlét, apróra vagdalt zöldpetrezselymet, vöröshagymát, kis
majoránnát, késhegynyi borsmentát, sót, törött borsot és morzsát.
A lúdmájjal jól összekeverjük,
közé vegyítjük a két felvert tojásfehérjét, és kivajazott tepsibe öntjük.
Megsütjük, majd kockákra vágva
tálba tesszük, és tálaláskor levet öntünk reá.