Hozzávalók: 1 kg máj, 1 kg tüdő,
50 dkg húsos toka, 20 dkg rizs, 20 dkg zsír, 2 fej hagyma, bors, só, majoranna.
Elkészítés: A májat a tüdővel és
a tokaszalonnával együtt enyhén sózott, bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. A
megmosott rizst az abalével felengedjük, és félpuhára főzzük. A finomra vágott
hagymát a zsírban, lassú tűzön üvegesre párolunk. A megfőtt húsféléket közepes
tárcsán ledaráljuk. Hozzátesszük a megfőtt rizst, a hagymát, sózzuk,
fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk. Lazán betöltjük az egyik felükön
megkötött 25 cm-es jól kimosott béldarabokba, elkötjük zsineggel a másik végét,
majd 90 fokos vízben negyedóráig abáljuk. Az abaléből kivéve leszikkasztjuk,
majd hűvös helyen tároljuk. Felhasználáskor kevés zsírban mindkét oldalát
pirosra sütjük.