A disznó fejének felét, lépét,
tüdejét megabáljuk puhára, azután ledaráljuk, veszünk hozzá nyers májat, melyet
szintén leőrölünk. Rizst jól megabálunk zacskóba téve és darálunk hozzá bő
zsírban sárgára pirított vereshagymát is. Ezeket jól összekeverjük és
fűszerezzük, sóval, szitált borssal, szegfűborssal, majoránnapolyvával,
mazsolával, és kevés abált lével. Ezeket beletöltjük a bélbe, végeit lekötjük,
vagy fogpiszkálóval összetűzzük és beletesszük abba a lébe, amelyben a húsok
főttek, de csak akkor, ha a lé hideg. Feltehetjük a hurkákat friss tiszta vizbe
is. Azután 8-10 percig forrni hagyjuk, innen kivéve, hideg vizbe tesszük,
azután deszkára rakjuk szét. Használat előtt megsütjük zsírban.