Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús, 30 dkg vöröskáposzta, 30 dkg fehérkáposzta, 20 dkg
rizs, 15 dkg csirkemáj, 2 dl tejföl, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika,
só, bors, 2 tojás, 1evőkanál zsemlemorzsa, 1 alma, ecet, cukoe,3 dkg vaj, olaj.
Elkészítés:
A fehér és vöröskáposztát külön- külön legyaluljuk, sós vízzel leforrázzuk. A
hagymát feldaraboljuk, egy kevés olajban üvegesre pároljuk az almával, egy
csipet cukorral, egy kevés ecettel és sóval. Mély tűzálló tálat kivajazunk,
megszórjuk zsemlemorzsával, aljára egy sor fehérkáposztát rakunk, tejföllel
megöntözzük. Erre rátesszük a közben megpárolt rizst pirított csirkemájjal
keverve, majd lefedjük vöröskáposztával. Párolt hagymán pirítjuk a darált húst,
sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 2 egész tojást, és rövid ideig ezzel is
pirítjuk. A vöröskáposztára rakjuk, majd isméz fehérkáposztát, és tejfölt
rakunk rá. Morzsával meghintjük, és a sütőben megsütjük.