Nyúl eleje vörösborban párolva




Hozzávalók: 2 vadnyúl eleje, 30 dkg szalonna, 3 dkg vaj, 5 dl vörösbor, 1 dl húslé, 2 murok, bors, só, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg csiperkegomba, 1 kávéskanál rozmaring, 1 ek liszt
A nyúl elejét féltenyérnyi darabokra vagdaljuk, és lisztben megforgatjuk. A szalonnát ujjnyi kockákra aprítjuk, 5 percig a forró vízben abáljuk, majd lecsurgatjuk, és egy serpenyőben 3 dkg vajban kisütjük. A szalonnát kivesszük, a hússzeleteket megsütjük és félretesszük. A sült zsírját felöntjük vörösborral, valamint húslével és meglobbantjuk. A mártáshoz hozzáadjuk a karikára vágott murkot, a kisült szalonnát, rozmaringot, és lefedett edényben, lassú tűzön 10 percig főzzük.
Közben a csiperkegombát megtisztítjuk, hagymás zsírban megfonnyasztjuk, és a mártáshoz adjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A hússzeletek a mártásba visszatéve még jól tíz percig lassú tűzön pároljuk, vigyázva, hogy le ne égjen.