Hozzávalók:
2,5 kg sertésorja (sertésgerinc), 1 kg lapocka, 2 kg savanyú káposzta, 2
evőkanál pirospaprika (aki szereti, tehet bele csípős paprikát is), 0,5 kg
vöröshagyma, 1 teáskanál csombor, 10 dkg zsír, 3 dl tejföl, ízlés szerint só.
Elkészítés:
Az orját és a lapockát külön-külön 10 darabra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk,
és kis kockákra vagdaljuk, majd a felhevített zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután
beleszórjuk, a csombort, sózzuk, és rádobjuk a húsdarabokat. Meghintjük
pirospaprikával, és aláöntünk 4-5 dl vizet. Fedő alatt félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk a szükség szerint átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát, és
gyakori kevergetés mellett együtt főzve készre pároljuk. Tálaláskor tejföllel
leöntjük.