Vásárolunk egy csomó karalábét,
és hozzá még 3-4 csomó karalábé levelét. A leveleket sós vízzel leforrázzuk,
majd szitára téve lecsurgatjuk. 25 deka őrölt sertéshúst összegyúrunk 7 deka
félig főtt rizzsel, egy nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, sóval, és
kis gombócokat formázva belőle, karalábélevelekbe csomagoljuk. A többi levelet
nagyjából összevágjuk, magát a karalábét megtisztítjuk, és vékonyan
felszeletelve, csíkokra vágjuk. A lábas aljára egy csokor szárított kaprot fektetünk,
erre rakjuk az összevágott leveleket, ráteszünk pár szál szárított csombort, és
egymás mellé ráfektetjük a töltelékeket. Körülrakjuk a karalábészeletekkel, és
fedő alatt kevés vízzel kb. fél óráig pároljuk. Végül egy evőkanál lisztet
simára keverünk kevés hideg vízzel, besűrítjük vele a karalábét, és
megtejfölözve tálaljuk. Nem tévedés: nem kell bele zsiradék! (Csombort és
kaprot a piacon a "füves nénikéknél" kaphatunk)