Hozzávalók: 2 murok, 1 fej
vöröshagyma, 10 dkg libazsír, 20 dkg füstölt libaszalonna, 20 dkg tarhonya, 2
dl tejföl, só, bors, 1 csomó petrezselyemzöldje
Elkészítése: Az apróra vágott
vöröshagymát késhegynyi törött borssal a felhevített libazsírban aranysárgára
pirítjuk, majd beletesszük a karikára vágott murkot, petrezselymet és
felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel.
Az apróra vágott füstölt
libaszalonnát kisütjük, és egy kevés zsírjával együtt a levesbe öntjük. A
forrásban lévő levesbe tesszük a tarhonyát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha
a tarhonya megpuhult, a leves zsírjából, ha szükséges, keveset leveszünk. Jól
megtejfölözzük és még egyszer fellobbantjuk.