Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál,
30 dkg sertéstarja, 25 dkg csirkemell, só, törött bors, 10 dkg magyar sonka, 5
dkg kolozsvári szalonna, 1 kiskanál paprikakrém, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 5 dkg lángolt kolbász, 1 kiskanál paradicsompüré, majoránna,
kakukkfű, borókabogyó, 1 kiskanál liszt, 2 dl bor, 1 kiskanál mustár, 1 dl
olaj.
Elkészítése: Egy szép nagy 30-35
dkg gömbölyű felsál szeletet deszkán kiverünk, hogy minél nagyobb lehessen.
Megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, és tesszünk rá majoránnát, és két
szép kivert sertés tarja szeletet. Ezt megkenjük Piros Arannyal, meghintjük
kakukkfűvel. Erre tesszük rá a csirkemellből nyert vékony szeleteket, ezt
beterítjük néhány kolbászszelettel, majd óvatosan, az egészet felcsavarjuk.
Hústűvel néhány helyen megtűzzük, szalonnával megtűzdeljük, forró olajban
mindkét oldalát átsütjük. Tesszünk hozzá 1 dl bort, 2-3 szem borókabogyót, egy
kettévágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, kevés vízben fedő alatt puhára
pároljuk. Ha levét elfövi, kevés borral mindég utána töltögetjük. Ha megpuhult,
zsírjára sütjük, tesszünk rá 1 evőkanál paradicsompürét, 1 kiskanál mustárt,
megszórjuk egy kiskanálnyi liszttel, kicsit pirítjuk, majd 1 dl borral felengedjük.
A hústekercset egy deszkán
pihentetjük, majd felszeleteljük. Előmelegített tálra rakjuk, és körül öntjük
mártással.