Elkészítés:
Egy kiló disznócombból kicsit nagyobb darabokat vágunk, mint más pörkölthöz
szokás s egy lábosba, melyben egy fej hagymát már sárgára pároltunk s egy kávéskanál
paprikát tettünk, az összevágott húst is beletesszük és eleinte befödve, csak
víz nélkül pörköljük pár percig vigyázva, hogy oda ne égjen. Azután mindig egy
merítőkanál vizet öntünk rá s ha az befőtt, ismét egy kanál vizet, addig, amíg
a hús megpuhult, ami bizony, 2-3 óra hosszat is eltart. Ha a hús már puhulni
kezd, akkor sózzuk csak meg, mert ha mindjárt megsózzuk, nehezebben puhul. Míg
a hús elkészül, 1 kiló savanyú káposztát puhára főzünk kevés vízzel, s a kész
pörkölthöz öntjük, elkeverjük a hússal. 2-3 deci tejfelt is keverünk hozzá.
Együtt is főzzük vigyázva, hogy sok lé ne legyen rajta s így az étel el is
készült és tálalható.