Székelykáposzta



Hozzávalók: 35 dkg darált sertéshús, 50 dkg savanyú apró káposzta, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg főtt rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom, só, bors.
Elkészítés: A savanyú káposztát kicsavarjuk a levétől, egy edénybe tesszük, s 1 dl víz hozzáadásával 10 percig 500 W-on főzzük. A kockára vágott szalonnát egy edénybe helyezzük és 3 perc alatt 500 W-on kiolvasztjuk a zsírját. Ezután a hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A szalonnához tesszük, és 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. A hagymát megfűszerezzük, belekeverjük a darált sertéshúst és a felkarikázott füstölt kolbászt, rátesszük az összezúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük. Letakarva 15 percig 500 W-on pároljuk. Félidőben megkeverjük. Egy mélyebb tálba beletesszük a káposzta és a főtt rizs felét, majd a párolt húst. A paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük, és ráfektetjük a húsra. Ezután rásimítjuk a maradék rizst és a káposztát. A tejfölt megfűszerezzük és ráöntjük. Az így elkészített ételt beletesszük a sütőbe és 10 percig 500 W-on összefőzzük.