Hozzávalók: 2 murok, 1
petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 ek libazsír, 2 marék tarhonya, fél fej
hagyma, 1 ek vaj, 15 dkg gomba, 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl, só, bors
Elkészítése: A murkot,
petrezselyemgyökeret, kisebb karalábét kockákra vágva sós vízben nem egészen
puhára főzzük.
Két kanál libazsíron két marék
tarhonyát rózsapirosra pirítunk, adunk hozzá fél, igen finomra vágott hagymát,
mellyel már csak kicsit pirítjuk. Késhegynyi borsot adunk hozzá, és felöntjük a
zöldséges lével, mellyel lassan jól felforraljuk. Petrezselymes vajon megpárolt
gombát teszünk hozzá.
Tálaláskor egy tojássárgáját két
evőkanál tejföllel elkeverünk a levesestálban és ráöntjük a levest.