Hozzávalók: 2 kg bárány eleje és
lapockája, 1 evőkanál só, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, pár szem
egész bors, 1 dl tejföl, 1/2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 5 dkg tárkony, 2
sárgarépa, 2 fehérrépa
Elkészítése: A bárányt
kicsontoljuk, és a csontokból jó erős levest főzünk. A bárányhúst felvagdaljuk
és leforrázzuk, majd a leszűrt csontlében feltesszük főni. Ha felforrt,
megsózzuk, s a megtisztított és egészben hagyott hagymát, szemes borsot, tárkonyt
vászonzacskóban főzzük bele. Ha a hús félig megpuhult, bezöldségeljük, s együtt
puhára főzzük. A zacskót kivesszük.
Finomra vágott tárkonnyal vajas
rántást készítünk, ezzel a tárkonyos bárányt berántjuk, és felforraljuk.
Ha van, tárkonyecettel, ha nincs,
közönséges ecettel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Tálalás előtt tejszínnel és
tojássárgájával jól elkeverjük.