30 perc
Hozzávalók: 8 kis szelet főtt
füstölt tarja (vagy comb), 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dl tejszín, fél citrom leve
és reszelt héja, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, kevés cukor,
törött bors, só.
A felhevített vajon lepirítjuk a
sonkaszeleteket, majd a pecsenyeléből kivéve félretesszük. A visszamaradt
zsiradékot meghintjük a liszttel, világosra pirítjuk, megsózzuk, meghintjük a
borssal, majd rászórjuk a citromhéjat, pici cukrot és a tárkonyt. Felöntjük a
tejjel és a citromlével elkevert tejszínnel, ezután sűrűre főzzük, simára
keverjük, majd a sonkaszeleteket visszatéve a mártásba, még egyet forralunk
rajta. Sós vízben forrázott apró hagymafejekkel körítjük ezt a különleges ízű,
finom ételt.