Hozzávalók: 1, 20 kg csirke, 4 dl
tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, citromfű, só.
A feldarabolt, jól megmosott
csirkét megsózzuk, kb. 15-20 percet állni hagyjuk, hogy a só jól és
egyenletesen felszívódjon. Egy megfelelő nagyságú edénybe beletesszük a fele mennyiségű
csirkét, megszórjuk citromfűvel és ráöntjük a sűrű tejföl felét.
Ezt a rétegezést még egyszer
megismételjük úgy, hogy az étel tetejére tejföl kerüljön. Lefedve, közepes
hőmérsékletű sütőbe toljuk. Megkeverni nem szabad, csak időnként az edényt kissé
rázogassuk meg. 40-50 perc alatt elkészül, utána a csirkét tálra szedjük,
apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk és párolt rizst vagy vajban
forgatott, főtt újburgonyát kínálunk hozzá.
Elkészítési idő: 55 perc
Ajánlott ital: ásványvíz