Tejfölben gőzölgő citromfüves párolt csirke




Hozzávalók: 1, 20 kg csirke, 4 dl tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, citromfű, só.
A feldarabolt, jól megmosott csirkét megsózzuk, kb. 15-20 percet állni hagyjuk, hogy a só jól és egyenletesen felszívódjon. Egy megfelelő nagyságú edénybe beletesszük a fele mennyiségű csirkét, megszórjuk citromfűvel és ráöntjük a sűrű tejföl felét.
Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük úgy, hogy az étel tetejére tejföl kerüljön. Lefedve, közepes hőmérsékletű sütőbe toljuk. Megkeverni nem szabad, csak időnként az edényt kissé rázogassuk meg. 40-50 perc alatt elkészül, utána a csirkét tálra szedjük, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk és párolt rizst vagy vajban forgatott, főtt újburgonyát kínálunk hozzá.
Elkészítési idő: 55 perc
Ajánlott ital: ásványvíz