Hozzávalók: 4 dkg vaj, 12 dkg
cukor, 5 dkg méz, 3 g fahéj, 3 g szegfűszeg, 1 dkg sütőpor, 38 dkg liszt, 3 g
törött bors, 1-2 dl tej, 1 db tojássárga
Kenéshez: 1 db tojássárga
Keverőtálba tesszük a vajat, a
cukrot és a mézet, majd simává, habossá keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, törött
fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Beletesszük a tojások sárgáját, a sütőport
és törött fekete borssal fűszerezzük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy
összegyúrva középkemény tésztát kapjunk. Hosszúkás alakúra megformáljuk, a
közepét késsel hosszában bevágjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Mérsékelt
hőfokú sütőben megsütjük, majd kihűtjük.