40 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 1 kg lapocka, 1 kg
citromos friss kolbász, 50 dkg füstölt kolbász, 1,5 kg savanyú káposzta, 1-2
evőkanál cukor, 40 dkg rizs, 3 nagy fej hagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 10 dkg
zsír, 4 dl tejföl, törött bors, só.
A húst és a kolbászokat 8-10
egyenlő nagyságú darabra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a
felhevített zsíron üvegesre pároljuk. Meghintjük sóval, borssal és
pirospaprikával, majd a húst meg a kolbászt megpirítjuk rajta. A káposztát
átmossuk, lecsöpögtetjük. A rizst félpuhára főzzük, és elkeverjük a káposztával.
Beáztatott cserépedénybe vagy tűzálló tálba (esetleg tepsibe) egy réteg rizses
káposztát terítünk, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk kevés cukorral és megrakjuk
a megpirított citromos kolbásszal. Erre újabb réteg rizses káposzta kerül,
azután a füstöltkolbász-darabkák meg a hagymás húsdarabok, a szafttal együtt.
Végül a maradék rizses káposztával betakarjuk, leöntjük a tejföllel, és lefedve
a sütőben megsütjük. Két óra a sülési ideje.