Hozzávalók: 3 sertésvelő, 1 kg
sovány hús, 50 dkg szalonna, 2 fej hagyma, só, bors, majoranna, szegfűszeg, 25
dkg köleskása, 20 deka zsír.
Elkészítés: A húst megdarálom, a
szalonnát apró kockára vágom, a velőt kissé megabálom ‚hártyájától
megtisztítom, majd áttöröm. Az apróra vágott hagymát zsíron világossárgára
pirítom, majd beletesszük a darált húst, állandó keverés mellett pár percig
pirítjuk. majd az egészet összekeverem a szalonnával, a sóval, borssal, kevés
majoránnával, szegfűszeggel. A köleskását vízben megfőzöm, hozzáadom a velőt és
a befűszerezett húsmasszát. Vastagbélbe töltöm, majd 80 fokon fél óráig abálom.
Onnét kivéve hideg vízbe szedem, majd leszikkasztom. Másnaptól gyenge füstön
két napig füstölöm. Zsírban megsütve fogyasztható.