Nagydobosi tojásos sütőtöksaláta




Hozzávalók: 50 dkg megtisztított sütőtök, 1 kis üveg pácolt gyöngyhagyma, 10 dkg marinál paprika, 4 kemény tojás, 1 doboz mirelit majonéz, 2 dl tejföl, só, egy kevés citromlé, csipetnyi cukor, 1 csokor finomra vágott metélőhagyma.
Kockákra vágjuk a sütőtököt, és sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Ha kihűlt, összekeverjük a leszűrt gyöngyhagymával, a csíkokra vágott marinál paprikával, három nagy kockákra vágott kemény tojással meg a tejföllel higított, citromlével, porcukorral, metélőhagymával ízesített majonézzel. Salátástálba öntjük, és tetejét negyedik cikkekre vágott kemény tojással szépen kidíszítjük